GO SLOW... - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Barbara Drift - WaarBenJij.nu GO SLOW... - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Barbara Drift - WaarBenJij.nu

GO SLOW...

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

20 December 2005 | Belize, Caye Caulker

Hey allemaal,

Ja, dit keer ietsje eerder dan normaal, omdat ik toch ff met jullie wil delen dat ik een onwijs toffe tijd heb {gehad} in Belize :->

De grensovergang vanaf Mexico naar Belize verliep wat stug en het was bloedheet en dan telkens die backpack op je rug en er weer af, maar uiteindelijk ben ik het ene land uitgelaten en het andere land ingekomen, haha.

De busreis zou vanaf Chetumal naar Belize City inclusief de grensovergang ongeveer uur duren. Toen zouden we misschien niet meekunnen met de bus omdat ie vol zou zitten. Dat viel gelukkig mee, dus konden we toch mee, met wat vertraging. Ongeveer 5 uur later waren we dan eindelijk in het stikhete Belize City. En ja, ik spreek weer over ¨we¨, omdat ik de avond ervoor in het hostel in Chetumal, MEX, een alleenreizende meid uit de USA tegenkwam die dezelfde richting op ging, dus de beslissing om samen op weg te gaan was snel gemaakt. In Belize City was naar ons idee niet zoveel te beleven dus hebben we meteen de watertaxi naar het eiland Caye Caulker genomen. De water-taxi-rit duurde ongeveer een uur en met een kapsel als Tina Turner kwamen we tegen de avond aan op een relaxt Jamaica-achtig eiland... geweldig

´s Avonds lekker gegeten, rijst met bonen en kip haha, en naar een reggae-hip-hop-reggaeton-bar gegaan. De slogan van de Belizeanos is ¨GO SLOW¨ en daar houdt iedereen zich netjes aan. Het eiland is superrelaxt en iedereen is ongelofelijk vriendelijk. De volgende dag zijn we gaan snorkelen. De tour was inclusief lunch en 3 snorkel-stops en snorkelspullen; flippers-bril en ¨luchtpijpje¨. De eerste stop die we maakten was in redelijk ondiep water met een prachtig koraal-rif en héél veel vissen. Ik denk dat ik alle exemplaren uit ¨Finding Nemo¨ en ¨Shark Tale¨ wel voorbij heb zien komen. De 2e stop was de meest geweldige... Shark & Ray Alley

Hier heb ik met haaien en sting-rays gezwommen, die grote vierkante vissen die lijken te vliegen door het water. Het was echt geweldig, het water was zo ondiep dat je er in kon staan en alleen je hoofd onderwater hoefde te doen. De manta´s kwamen zo dichtbij dat ze af en toe tegen je aanzwommen en je kon ze gewoon aaien. Er waren kleintjes, spanwijdte ong 60cm, en grote manta´s, spanwijdte ong 2m. Het was echt een fantastisce ervaring om met die beesten te zwemmen, echt ongelofelijk mooi.

Dan waren er ook nog haaien, zoals ik al zei... in het begin heb je zoiets van, ik ga mooi dat water niet in, maar op een gegeven moment wordt je nieuwsgierig en ga je toch naar ze toe. Ik heb er bijna één geaaid, héél dichtbij was ie en hij was toch al gauw zo´n 2m lang, dus het was ook geen heel kleintje haha.

De 3e stop was ook mooi, vooral vanwege het koraal en de vele verschillende vissen. Iets minder leuk was het om te zien hoe onze ¨kapitein¨ vlak voor m´n neus een grote kreeft doodde, maar ja, dat was nou eenmaal zijn avondeten...

Onze lunch was trouwens ook vers gemaakt. Net gevangen ¨conch¨ in ceviche met tortilla´s en vis-sandwiches; erg lekker.
Aan het einde van de bootrit kregen we nog rum-punch te drinken en dat alles bij elkaar voor 50 Belizean Dollars, zo´n 20 Euri. Dat is niet goedkoop, maar vergeleken met alle andere tours die aangeboden werden was het de goedkoopste. En aangezien het hoogtepunt toch wel het zwemmen met minstens zo´n 4 a 5 haaien en minimaal 30 sting-rays was, maakte dat mijn hele dag 3-dubbel goed. :->

Jammer genoeg is Belize wel wat duurder dan de meeste landen in Centraal Amerika, dus ik heb niet gedoken, wie weet kom ik hier ooit nog wel eens terug.
Gisteren, de 19e, ben ik in m´n eentje op de watertaxi terug naar Belize City gestapt en vandaar meteen op een 7-uur durende busrit naar Punta Gorda in het uiterste zuiden van Belize.

Vanochtend, de 20e, heb ik weer een bootje genomen van Punta Gorda, Belize, naar Livingston, Guatemala, dus ik ben inmiddels weer op ¨bekend¨ terrein. Deze grensovergang ging overigens een stuk vloeiender en relaxter dan de vorige. Livingston is een zelfde soort plaats als het eiland Caye Caulker; aan de caribische kust, een mix van latino´s en rastafari´s en een zeer relaxte en vriendelijke houding van de mensen... een beetje zoals in de Malibu-reclames; Goed te doen dus.

Morgen ga ik waarschijnlijk de Rio Dulce af naar een plaatsje verderop met dezelfde naam, Rio Dulce, maar dat weet ik nog niet helemaal zeker, misschien blijf ik hier nog wel een dagje extra.

Goed, dit is hoogstwaarschijnlijk wel de laatste keer voor Kerst, dus wil ik nu echt iedereen Prettige Kerstdagen wensen. Ik zal aan jullie allemaal denken als ik in de zee lig of in een zonnig parkje zit te genieten.

Tot gauw

Liefs,
Barbara

• 20 December 2005 - 21:44

Mieke:

Hoi Barbara!
    Wat stoer zeg, zwemmen met haaien, wauw!! Willen ze je niet opeten? Want je mag niet met een been minder terugkomen natuurlijk... Heeeel veel plezier met de kerstdagen en geniet van het lekkere weertje daar!!!! liefs Mieke

• 20 December 2005 - 23:22

Esther:

Ha meis! Je verhaal kinkt echt supergaaf! Jij ook hele fijne kerstdagen gewenst!Ga je de kerst nog vieren met je ouwe vrienden in Guatamala? :-)
    Kus Esther

• 21 December 2005 - 09:50

Judith:

Hee Bar!!
    Bestaan er ook niet mens-etende haaien?? Of was dit gewoon echt een hele coole, maar enge actie?? Klinkt wel erg stoer, haha! Jij ook hele gezellige kerstdagen daar en tot volgend jaar:-)xx

• 21 December 2005 - 12:43

Manja:

ahhhhh....dat lijkt me echt eng. Ik zou het volgens mij best eng vinden en kunnen ze dat niet aan je merken dat je bang bent? Ik wens je hele fijne kerstdagen en heel veel plezier daar....tis hier maar koud ;-). xxx

• 21 December 2005 - 18:56

Dolinda:

genieten en nog eens genieten (behalve dan dat internet cafe op key Caulker, want daar staat de airco toch hoog!
    En de bootreis naar Rio Dulce zal een van de mooiste van je trip worden beloofd!
    Meisje geniet er nog heel erg van en voor jou ook fijne feestdagen met wie dan ook!

• 22 December 2005 - 11:24

Jose:

He kippie, ik heb een fijne verjaardag gehad hoor! Fijne feestdagen, dat zal best wel lukken het is echt schitterdend waar je bent. Dikke kus

• 24 December 2005 - 22:22

Judith:

Zag gister Belize op TV bij Yorin Travel, echt mooi daar en grappig om te zien!! Fijne dagen!! xx