De stad, het strand en de bergen
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
06 Januari 2006 | El Salvador, San Salvador
En de winnaar is...
Mijn enige, echte broer, Arjen, gefeliciteerd!! :-) haha, het goede antwoord was inderdaad El Salvador. Helaas voor degenen die net te laat waren of er een paar (honderd) kilometertjes naast zaten. Volgende keer beter!
Op 2 januari om 4.00u ´s ochtends opgestaan en na afscheid genomen te hebben van m´n inmiddels nieuwe vrienden (de staff van het hotel, waar ik bijna 2 weken geslapen heb!) ben ik met de minibus (zo´n mitzubushie) naar Guatemala Stad gebracht. Daar ben ik afgedropt en in een grotere bus richting de grens gestopt. Bij de grens ging het nog bijna fout, omdat de buschauffeur even vergat te vermelden dat niet alleen de Guatemalteken moesten uitstappen, maar ik ook. (hij zei nadrukkelijk "Alléén de Guatemaltecen uitstappen!!") Dus ik was blijven zitten en dacht dat ik een stukje verderop aan de beurt zou zijn ofzo, maar niet dus...
M´n uit-stempel gehaald en een paar kilometer verderop m´n in-stempel bij de Salvadoriaanse grenspost gekregen, eitje! ;-)
Van de grens meteen naar de hoofdstad "San Salvador" gegaan en naar een hostel die ik had gevonden in de gekopiëerde pagina´s van iemand anders lonely planet. Aangezien ik dit natuurlijk niet gepland had van tevoren, had ik helemaal geen info, reisgids of wat dan ook, dus heb ik maar even een paar pagina´s van een andere backpackers lonely planet gekopiëerd.
Tot mijn geluk kwam ik de eerste dag meteen al de eigenaar van het hostel tegen en dit blijkt een hele vriendelijke man te zijn. Hij heeft me veel info gegeven over het land en de prachtige natuur en gratis (!!) meegenomen naar een aantal stranden en andere bezienswaardigheden. Samen met z´n dochters en zoon en soms nog wat andere toeristen hebben we naast de stranden een klein dorpje bezocht, een man die suiker-water uit suikerriet onttrekt, een koffie-fabriek (met bambi-hertjes) en z´n eigen "boerderij/plantage" waar hij bananen, koffie, papaya, mandarijnen, sinaasappels, avocado´s, pistache-noten, honing, cocosnoten en nog veel meer zelf oogst en verkoopt. Daar heeft de man ook nog een hotel en een restaurantje bij voor toeristen die écht buiten de "bewoonde wereld" willen verblijven.
Ook zijn we naar een plek geweest die "Puerta del Diablo" wordt genoemd (=de duivels-poort). Waarom het precies zo genoemd wordt, weet niemand, maar het is er wel onwijs mooi. Daarna zijn we nog naar een uitkijkpunt geweest, vanwaar je de hele stad kunt zien en hebben we "pupusas" gegeten. Dit is tipisch Salvadoriaans eten en niets meer of minder dan met frijoles (zwarte bonen), kaas en varkensvlees gevulde tortillas. Je kunt ze ook met alléén kaas, alléén frijoles of kaas + frijoles krijgen. Ze zijn goed heet (niet pittig, maar gewoon heet van het vuur) en erg lekker. ;-) Het gaat nog steeds erg slecht met m´n pogingen om te lijnen en heb het dan ook maar min of meer opgegeven. Die extra kilootjes raak ik (hopelijk!) wel weer kwijt als ik terug ben in NL. Misschien wel goed trouwens zo´n extra vet-laagje tegen de kou die ik straks (over 3 weekjes al) tegemoet ga :-(
Zoals jullie kunnen lezen heb ik de afgelopen 3 dagen al meer "gedaan" dan de afgelopen 2 weken in Antigua, haha, en het mooiste is nog dat het me bijna nix kost, want René (de eigenaar van het hotel) staat erop telkens te betalen voor eten, drinken en de benzine etc. Morgen gaan we weer met een hele groep richting het strand en daar blijven we dan met z´n allen overnachten. Er is daar verder helemaal nix, geen supermarkt of wat dan ook, dus we hebben net inkopen gedaan om daar te kunnen koken etc. De dagen erna gaan we weer ergens anders heen, meer in de bergen, waar we gaan kamperen geloof ik. Maar goed, dat komt de volgende keer wel weer.
Ik wil even iedereen bedanken voor de leuke attenties en reacties en e-cards en emails voor Kerst en Oud & Nieuw, ik vind het leuk om te weten dat jullie me allemaal op de voet volgen en me nog niet vergeten zijn!
In het bijzonder Pa, ma, Arjen & Daniëlle voor de leuke foto´s en jullie blije en/of verbaasde gezichten bij het openen van jullie kerstkadootjes. Gelukkig is het surprise-kerstpakket nog redelijk op tijd aangekomen en niet ergens midden in de zomer, haha. Hoop dat jullie je kadootjes goed kunnen gebruiken (of leuk ergens neer kunnen zetten). Onderling ruilen mag, maar terugsturen naar Mexico is geen optie! ;-)
Ik zag op de foto´s dat Bailey ook erg blij is met z´n kadootje en hoop dat ie er een tijdje mee doet.
Zoals ik eerder al opmerkte, ben ik over 3 weekjes al terug. De tijd is erg snel gegaan en ik heb het hier tot nu toe overal onwijs naar m´n zin gehad en weer een hoop nieuwe ervaringen opgedaan. Maar ik ben ook wel weer erg blij om naar huis te gaan. Weer een wat regelmatiger leventje; weer naar school, weer aan het werk (hoop ik), weer lekker in m´n eigen bedje slapen (want je wilt niet weten in wat voor soort "hotel-kamers" ik hier af en toe vertoef, de Bijlmer-bajes is er een 5*-hotel bij).
Maar zo ver is het nog niet, tot die tijd zal ik jullie nog een paar keer schrijven over mijn "avonturen" en zodra ik thuis ben ga ik meteen met iedereen gezellig bijkletsen (oa. Marleen; oud&nieuw?!?!), pannekoeken eten (Erik!), naar de Baja (Anna!), pyjama-party´s houden met Ben & Jerry´s (José!) en iedereen bezoeken die ik maar kan vinden!
Tot gauw!
Barbara
06 Januari 2006 - 07:03
Manja:
Hoi bar,
Mooie foto's weer! Nog drie weekjes, wat is de tijd snel gegaan. Ik kan me voorstellen dat je ernaar uitkijkt om weer thuis te komen en wat meer regelmaat te hebben. Haha maar na een paar weekjes wil je vast weer weg of ben je stiekem al plannen aan het maken voor je volgende reis ;-)? -
06 Januari 2006 - 09:08
Jose:
He het staat nu wit op groen dus ik hou je eraan!!! Tot snel dikke kus. -
06 Januari 2006 - 09:09
Anna:
Ik ben blij dat je naar huis komt en ik kan niet wachten om naar de Baja te gaan!!!!!!!!!!!! Dikke kus -
06 Januari 2006 - 12:03
Mieke:
Hoi Bar! Ik vind het ook gezellig als je er weer bent. Geniet nog van je weken!! Ik ga nu een broodje kroket eten, lekker Hollands hihi! Daaag! liefs Mieke -
07 Januari 2006 - 09:27
Judith:
Hee Bar! Wat gaaf he dat zo'n hoteleigenaar jullie al die mooie plekjes laat zien!! Ziet er weer heel cool uit óp de foto's! Wel jammer hoor dat Arjen nou net de prijs voor mn neus heeft weggekaapt, haha. Geniet nog even heeel erg van je laatste 3 weken en tot snel!!! Besos Judith