Oud & nieuw in Antigua - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Barbara Drift - WaarBenJij.nu Oud & nieuw in Antigua - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Barbara Drift - WaarBenJij.nu

Oud & nieuw in Antigua

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

02 Januari 2006 | Guatemala, Antigua

GELUKKIG NIEUWJAAR ALLEMAAL!!!

De afgelopen week heb ik erg weinig gedaan, dus het wordt dit keer een "kortje". Omdat ik me hier in Antigua zo op m´n gemak voel, gedraag ik me alsof ik thuis ben en dan doe je meestal niet zo veel ontzettend spannende dingen. Ik heb vooral veel genoten van het heerlijke weer en m´n kenissen opzoeken. Lekker een boekje lezen in het park en ´s avonds een filmpje pakken of salsa-dansen (wat ik gelukkig nog niet helemaal verleerd ben, haha!). :-)

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik hier in het huis van een vriend van me zou verblijven, om een beetje geld uit te sparen op hotel & eten. Alleen duurde het ruim een week voordat hij m´n mailtjes las, dat ik was gearriveerd. Dus ik zat al ruim een week in een hostel en aangezien ik nu al zó gewend was geraakt, heb ik maar besloten die laatste paar dagen ook in het hostel te blijven. M´n oude gastgezin had me graag een kamer aangeboden, maar ze zaten jammer genoeg al "volgeboekt".

De 28e ma jarig natuurlijk, dus even naar huis gebeld. Hoop dat je nog een gezellige avond gehad hebt, mam!!

De 31e was het hier de hele dag feest. Ik werd gewekt door vuurwerk rond het middaguur. ´s Middags weer even bij m´n oude gastgezinnetje langsgeweest en heerlijk geluncht. Vanaf 19:00u ´s avonds begonnen de échte festiviteiten en dan vooral in de "Calle del Arco" (= de straat van de boog). Er waren allerlei optredens, van dansende, als oude omaatjes verklede mannen, tot maya-muziek, tot marimba en rockbandjes. Hier en daar een toneelstukje en op straat waren overal "ponche" (vruchten-punch) en tortilla´s verkrijgbaar. Stiekem miste ik toch een beetje onze ouderwetse oliebol met poedersuiker :-(

De straat zag zwart van de mensen, iets wat in NL (vooral vanwege de kou) bijna niet voorkomt. Hier is iedereen de hele avond op straat aan het dansen, drinken en vuurwerk aan het afsteken tot 24:00u (ipv vanaf 24:00u). Om 23:59:50 begint het aftellen en komen alle flessen wijn en champagne te voorschijn. En om precies twaalf uur wenst iedereen elkaar gelukkig nieuwjaar met op de achtergrond de klok van "el arco" en een hoop vuurwerk.

Omdat ik dit al een keertje eerder meegemaakt had, met mam, tijdens de jaarwisseling van 2001-2002, wist ik wat er ging komen. Toch was het weer fantastisch om te zien en mee te maken hoe iedereen samenkomt in de straat en er niet alleen een groot feest van maakt, maar ook een heel cultureel festival. Het eerste "Sol"-biertje van 2006 ging er in goed in en natuurlijk moest er gedanst worden!

De tijd is snel gegaan en hoewel ik hier een behoorlijke tijd gebivakkeerd heb in Antigua, heb ik voor m´n gevoel amper tijd gehad om al m´n vrienden te bezoeken en gezellig wat met ze te gaan drinken ofzo. Maar goed, dit was vast nog niet mijn állerlaatste keer in Antigua, er rest me sowieso nog "Semana Santa" (= paasfeest), wat in geen enkel land zo mooi schijnt te zijn als in Antigua, Guatemala.
Dus, Mirjam, als je nog een keer zin hebt om samen terug te gaan naar ons oude gastgezinnetje en Pasen hier te vieren, dan hou ik me aanbevolen! ;-)

Morgen ga ik weer op weg naar m´n volgende bestemming... En om jullie nog een beetje "interactief" in m´n verhaal te betrekken, volgt hier een PRIJSVRAAG (!!):

--------------------------------------------
NAAR WELK LAND VERTREK IK MORGEN ??
(hint: het is het énige land in CENTRAAL Amerika, dat ik nog nooit eerder bezocht heb.)

Voor degene die als eerste met het GOEDE antwoord komt, neem ik een leuk souvenirtje mee uit dat land!
--------------------------------------------

Nou, dan ga ik nu maar afscheid nemen van al m´n vrienden en kennissen hier en vroeg naar bed, want ik wordt vannacht al om 4:00u gewekt! :-(

Tot gauw!

Liefs,
Barbara

• 02 Januari 2006 - 07:36

Manja:

Hoi Bar,

Gelukkig nieuwjaar!Ik ga maar een gokje wagen want ik heb geen idee: Honduras? Je bent al in Belize geweest heb ik gelezen ;-). In ieder geval geniet er maar lekker van. Lijkt me heerlijk daar! xx

• 02 Januari 2006 - 11:44

Jose:

Gelukkig Nieuwjaar!!!! Dikke kus, en kom snel terug!

• 02 Januari 2006 - 12:19

Nanda:

Lieve Barbara,
    Een heel gelukkig 2006 toegewenst!!!!!! XXXX

• 02 Januari 2006 - 12:29

Tineke Bruinen:

Hoy Barbara
    De allerbeste wensen voor 2006.Ik zal gauw nog even een berichtje sturen voordat je weer thuis ben.
    Ik heb al die tijd je verhalen gevolgd en je foto,s beken,fantastie's allemaal nog veel plezier en we zien je wel weer een keer als je thuis ben.
    Groetjes Tante Tineke.

• 02 Januari 2006 - 13:03

Arjen:

Hi zussie,
    Gelukkig nieuwjaar!
    Geniet nog ff van je reis door "El Salvador"? (gok ik), nog een paar weekjes en je zit weer in het koude kikkerlandje. Dikke kus.

• 02 Januari 2006 - 16:41

Judith:

Gelukkig nieuwjaar!!! Leuk om je verhalen te lezen, klinkt super!!! Bij ons heb je niets gemist hoor, hoewel paar leuke roddels, maar die mail ik wel:-) Mijn computer doet n beetje vaag, die zei dat er nog geen reacties waren bij je bericht, dus ik helemaal actief een kaart zoeken van centraal amerika om mee te dingen met de prijsvraag...zie ik dat arjen me al voor is geweest...na ja, dan moet ik ooit zelf maar naar El Salvador gaan...:-). Goeie reis! xx

• 02 Januari 2006 - 17:17

Cherish:

Hé Bar, een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar toegewenst.. Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt.. x Cherish

• 02 Januari 2006 - 17:36

Leilahd:

Gelukkig nieuwjaar!!!
    xxx en tot snel

• 03 Januari 2006 - 09:08

Michiel:

Hey Bar,

Gelukkig nieuwjaar. Ik ga voor Costa Rica en als souvenir nog steeds een kratje Tequila en treetje Corona's ;).

• 04 Januari 2006 - 09:54

Mariska:

Hee Barbara,
    Een heel goed en gelukkig 2006 gewenst!Hier is oud en nieuw ook weer goed verlopen!Nu weer in het 'normale' ritme komen.. Nog veel plezier en ik doe ook maar een gok: Nicaragua? Doegggg x Maris

• 04 Januari 2006 - 10:35

Mieke:

Hoi hoi Barbara!
    Een heeeel gelukkig nieuwjaar gewenst!! Ik ben een beetje laat: maar aan de kaart te zien ga je naar El Salvador. In de andere landen om Guatamala ben je al geweest. Veel plezier dus!!
    Daag liefs Mieke

• 05 Januari 2006 - 05:41

ROBERTITO:

HOLA ESPERO QUE ESTES BIEN, ME GUSTARIA VER FOTOS DE EL SALVADOR.