1e dag op de uni
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
02 Augustus 2005 | Mexico, Mexico-stad
Hey allemaal,
Ik ben gisteren voor het eerst naar m´n school gegaan. Deze hele week hebben we introductieweek met allerlei informatie-bijeenkomsten enzo. Er zijn zo´n 100 internationale studenten, waarvan 3 Nederlandsers (2 uit AMS en ik), een hele hoop Fransen, Duitsters, een paar Amerikanen, Australiërs, Canadezen, een enkele Argentijn, Spanjaard, Tsjech, Engelsman en nog wat hier en daar. Het is wel leuk om met al die verschillende nationaliteiten bij elkaar te zitten.
Mijn huis: ja, da´s een mooi verhaal! Mijn Hondurese huisgenootjes zouden dus gisteren aankomen, maar toen ik thuiskwam na een busrit van ong 2uur (das een verhaal apart, komt zo), was er dus niemand anders in huis... alleen IK! Nu heb ik m´n huisbazin nog niet gesproken, dus ik weet niet hoe zij het denkt op te lossen, maar ik ga ten eerste NIET de hele huur in m´n eentje betalen en ten tweede vind ik het helemaal niet gezellig om in m´n eentje in een huis te wonen! Maar ja, wie weet spreek ik haar vandaag, ik heb al bij de andere studenten hier en daar rondgevraagd of ze nog plek hebben en de contactpersoon gaat ook nog informeren voor me.
Goed, nou dat busverhaal. Ik was dus gisteren rond 18.00u klaar van school en omdat de lucht er nogal dreigend uitzag, dacht ik (lui als ik ben), laat ik de bus nemen. Het is nog geen 5 min met de bus, maar ik wist niet waar ik moest uitstappen en omdat het onderhand behoorlijk regende, zag ik niets meer door de ramen. Ik heb dus ongeveer 45 min in de bus gezeten, voordat ik besloot dat ik nu toch echt een keer uit moest stappen om terug te komen. Onderhand zat ik al ergens in down-town Mexico City... en niet de shopping-mall kant, meer de zwervers- en hoerenbuurt kant. Dus ik in de stromende regen (de straten leken letterlijk rivieren) de weg over gestoken en een bus terug genomen. Het leek me slim om aan de chauffeur te vragen of ie me een seintje kon geven wanneer we bij de Uni (el Tec) waren. Na ong 15 min gaf ie me al dat seintje (hmm, vreemd), dus ik stap uit... blijken er meerdere campussen van de Tec te zijn en ik dus midden in de stad was gedropt. Toen maar een taxi genomen en me helemaal terug laten brengen (ong 30min). Al met al was in om 20.00u thuis, het was al redelijk donker en ik was zeiknat... dus ik had achteraf beter kunnen gaan lopen naar huis. Het is ong 20 min lopen. (Voor de Friends-experts onder ons, "I just pulled another Monica" of beter gezegd " I pulled a Barbara".)
Oh ja, voor degenen die het nog niet gelezen hadden, ik heb weer toegang tot m´n WC!
Verder wil ik jullie meteen even bedanken voor de onwijs leuke reacties... echt, dat is onwijs leuk om te lezen en ik kan jullie ´emotionele steun´ goed gebruiken!
Ik heb inmiddels een adres, maar omdat ik nog niet weet of ik daar nog lang blijf lijkt het me niet echt nuttig om te geven. Ik hou jullie op de hoogte!
Liefs,
Barbara
Liefs,
Barbara
02 Augustus 2005 - 22:49
Pa En Ma:
Hay Barbara het is daar dus echt "Hollands" weer wat ik gelezen heb. wat de busreis betreft had je misschien moeten blijven zitten tot de volgende ronde, of op de gok eerder uitstappen. maar goed in ieder geval weer een ervaring rijker. groetjes van pa & ma. -
03 Augustus 2005 - 09:01
Manja:
Ha Bar,
Is de andere helft van je maand geld opgegeaan aan de taxi? Wel leuk al die verschillende mensen die natuurlijk hele leuke verhalen allemaal hebben, leuke ervaring lijkt me. Ik hoop dat je huisgenootjes snel komen en anders vind je vast een ander onderkomen met zoveel studenten om je heen. Veel plezier op de uni in je intro week.
grt. Manja -
03 Augustus 2005 - 09:07
Mieke:
Hoi Barbara,
haha wat een grappig verhaal van die bus... gelukkig ben je uiteindelijk toch nog goed aangekomen!En wat leuk dat er zoveel verschillende nationaliteiten bij je op school zitten! Bar, veel plezier tijdens je introductieweek en ik hoop dat je een gezelliger huis kunt vinden. Liefs Mieke -
03 Augustus 2005 - 12:19
Esther:
Ha meis,
Klinkt inderdaad als een typisch geval van 'You pulled another Barbara..' hihi.. Heerlijk om te lezen, kijk al uit naar de volgende verhalen! Maareh, voortaan voor onze gemoedsrust wel een beetje uit de no-go areas blijven he? ;-)
Kus Esther -
03 Augustus 2005 - 17:01
Michiel:
HAHA, vette shit! Dit wordt een mooie verhalen bundel. Dit gaat geld opleveren $$! keep up pulling a Barbara, dan hou je mij dagelijks gekluisterd aan je site. Ik hoop in ieder geval wel dat je snel iets kan regelen. Want die midgets uit Honduras laten je zo wel in je koude kleren staan. Of natte ;). Zie snel het volgende verhaal tegemoet. Veel plezier verder en geniet van je eerste week school. -
04 Augustus 2005 - 20:10
Michiel:
Hey Bar, names Rudgerd en mij bedankt voor het opsturen van de foto's van de zomerfeesten vanuit Mechico, had ik niet verwacht. Ze zijn echt vet. THNX! -
05 Augustus 2005 - 12:47
Berry:
Hi
Wat een avonturen allemaal :) Leuk idee van die site. Nou ik wens je veel suc6 daar in Mexico en nog meer avonturen en plezier toe natuurlijk. Ik moet nog ff tot oktober wachten voor Parijs maar alles is nou iig geregeld pfff :S :)
Now have fun in the sun daarzo hier is het takke weer :) :S
Mexicoooooooooomexicoooo
adios
Berry -
05 Augustus 2005 - 16:41
Lolpopje:
Hola Bar hete kip,
Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Het is wel raar zonder jou zo op de luchthaven. Veel plezier nog en we mailen.
XXXX Danielle