Playa del Carmen - Mexico City - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Barbara Drift - WaarBenJij.nu Playa del Carmen - Mexico City - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Barbara Drift - WaarBenJij.nu

Playa del Carmen - Mexico City

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

30 Juli 2005 | Mexico, Mexico-stad

Playa del Carmen was geweldig! Daar ben ik naartoe gegaan vanuit Cancún, nadat ik eerst ¾ van m’n bagage op Cancún Airport had achtergelaten in een kluisje.
Met één klein rugzakje en benodigdheden op weg naar Playa del Carmen. Ongeveer een uurtje in de bus gezeten (was goed te doen, nog een halve film gezien zelfs). In Playa stikt het van de toeristen, beter gezegd lopen er ongeveer 2 mexicanen op iedere 20 toeristen. De bekendste en meest drukbevolkte straat is de 5e Avenida (Quinta Av.), van daaruit is het nog zo’n 20 meter lopen tot het strand. Omdat het zo toeristisch is hier, worden dus ook overal gewoon Amerikaanse/Europese prijzen gerekend. Je kunt er van alles doen, van cocktails drinken, tot duiken/snorkelen/jet-skiën/bananenboot-varen enz. Het is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met wat voor ons Spanje/Turkije is. Voor de meeste Amerikanen (ik heb er een paar gesproken) is het maar 2 à 3 uur vliegen en een ticket kost bijna nix. In Cancún (heb er helaas geen foto’s van) zie je al helemaal geen mexicanen… alleen maar Amerikanen en Engelsen in minirokjes op weg naar bars en discotheken. Ik had niet verwacht dat het zo groot en zo ver-amerikaniseerd zou zijn hier.

Maar goed, ik heb dus lekker een dagje in zee gedobberd en ’s avonds een beetje over het strand gebanjerd. Vrijdagochtend vroeg eruit om weer ff naar het strand te gaan en toen had ik het hele strand voor mezelf!!! Heerlijk!!
’s Middags weer de bus teruggepakt naar Cancún Airport want ik had een ticket gekocht voor naar Mexico City (vertrek 29jul 15.45u), ik had nog wel een dagje willen blijven, maar dan had meteen m’n halve maandbugdet er doorheen gegaan, dus dit was wel beter zo.
Ik nog gauw m’n “huisbazin” op de hoogte gesteld hoe laat ik aan zou komen, zodat ze me kon komen ophalen en daar zat ik wéér in het vliegtuig. Ik vertrok dus uit +/- 35graden, geen zuchtje wind, bloedheet en kom in Mexico City aan waar het stortregent en maar 20 graden is. Het leek wel of ik weer terug was in Nederland! Gelukkig was m’n “huisbazin” niet zo heel erg veel te laat (maar +/- 15 min.), dus ik was nog niet helemaal in paniek met m’n 40kg bagage op en rond me tussen zo’n 100 “taxi” schreeuwende mexicaantjes van 1,50m lang. Gelukkig was ik al wat gewend.

Ongeveer 1,5u (met de auto) verderop (nog steeds in Mexico City) kwamen we bij mijn appartement aan. Het is op 5 hoog en de totale oppervlakte is ongeveer net zoiets als mijn kamer in NL. Het is schoon en gemeubileerd (bedden/ banken/ eettafel + stoelen/ tv/ keuken/ wasmaschine/ koelkast/ magnetron/ douche + toilet). Maar natuurlijk ontbreken alle kleine details waar je in eerste instantie niet echt bij stilstaat… zoals gordijnen (op 5 hoog geen grote ramp), wc-papier (iets belangrijker), kledinghangertjes, afwasmiddel, theedoeken, waslijn + knijpers, vuilnisbak/-zak, waspoeder etc. Maar dat komt allemaal goed. De tv heeft 2 zenders die het niet doen omdat een of andere grote antenne voor interferentie zorgt, dus dat schiet lekker op! Buiten begint het leven al vroeg en ja als je van een boerderij afkomt ben je niet zoveel geluid gewend natuurlijk. Hier hoor je alles daarentegen, van jankende/blaffende honden tot voorbij rijdende auto’s vrachtwagens, de buren die douchen enz.

Gelukkig geeft de douche warm water (ong. 5 min)!
Alleen ik heb het op de een of andere manier voor elkaar gekregen de deur van de badkamer dicht te doen van buitenaf en nu gaat ie niet meer open… mooi verhaal, maar echt waar. Dus ik zit te wachten tot m’n “huisbazin” weer komt, zodat zij er misschien wat mee kan… anders heb ik echt een probleem, de wc zit namelijk ook daarin!
Nou ik ga zometeen eerst maar eens boodschapjes doen en een beetje de buurt verkennen hier. Jullie horen wel weer van me!

Liefs,
Barbara

• 31 Juli 2005 - 08:05

Manja:

Ha Bar,
    Hahaha...leuk om je verhaaltjes te lezen. Wat een gedoe hé zo in het buitenland. Ach je bent vast snel gewend en gelukkig is je kamer schoon :-)... ik hoop dat het leuk gaat worden daarzo. xxx Manja

• 31 Juli 2005 - 10:06

Michiel:

Tsja, lekker belangrijk die WC hehe. Iets belangrijker vind ik eigenlijk die kwalitatief hoogwaardige biertjes genaamd Corona!!!! AI AI AI AI!!! Kun je voor Rudgerd en mij een treetje meenemen als je terugbent ;) ? Wel vet allemaal daar, zo te horen. Ik ben benieuwd wat je allemaal nog op je pad gaat tegenkomen. De verhalen beginnen in ieder geval leuk. De WC van de buitenkant dicht.....

• 31 Juli 2005 - 18:20

Myra:

He Bar,

Wat ontzettend leuk om je avonturen te lezen! Ik hoop voor je dat je je badkamer weer snel in kan! Nog heel veel plezier!
    x Myra

• 31 Juli 2005 - 19:03

Helen:

he barbara
    leuk om wat van je te horen veel sterkte met je badkamer en ik hoop dat het weer wat beter voor je wordt hier regen en onweer dus ook niet veel beter we missen je wel allemaal op rtm hoor
    groetjes helen

• 31 Juli 2005 - 19:06

Barbara:

Hey allemaal,
    Ik kan m´m badkamer weer in. Ik moest gewoon met een mes een stukje van de deurkrik eraf slopen en dan op een pinnetje drukken en klaar... dat ik daar niet op gekomen ben?! xxx

• 31 Juli 2005 - 20:08

Aad & Riet:

Hallo Barbara,
    fijn dat de reis goed is verlopen en dat je nu op je plek bent aangekomen voor de komende 5 maanden. is de deur van je badkamer cq toilet al weer open of moet ik even langs komen Ha ha. fijne tijd met je studie morgen en veel plezier in je vrije tijd. p.s. geef je adres even door. groetjes Pa & Ma

• 31 Juli 2005 - 20:12

Pa En Ma:

na het versturen van het berichtje las ik dat de pleedeur het weer open gaat. voortaan eerst chekken en dan schrijven.
    groetjes.
    pa en ma.
    p.s. het gaat prima met Bailey en de poezen.

• 01 Augustus 2005 - 10:14

Danielle:

He bar,nou van het weer in Nederland mis je niks hoor. Nog steed regen,en ik heb volgendeweek vakantie. Je broer is nog beetje voor beetje tussen de buien door het huis opnieuw aan het verven. heb je je kamergenoten al gezien. nou veel pelzier, en ik lees je avontuur wel weer gr.Daan

• 01 Augustus 2005 - 12:31

Mariska:

Hey Bar!Je hebt alweer aardig wat beleefd zie ik!Leuk om je verhalen te lezen!Ik ben net terug uit Mallorca was echt gaaf en vanmiddag bij jullie thuis een poesje ophalen!:-)
    Jammer dat ik niet bij je afscheidsfeestje kon zijn.Nog een hele fijne tijd daar!
    Liefs Mariska

• 01 Augustus 2005 - 14:55

Cherish:

He Bar, wat een verhalen weer allemaal zeg.. wel erg leuk dat we op deze manier toch allemaal een beetje met je mee op reis zijn.. Alleen had ik denk ik in Cancun gebleven op het strand.. maar ja, wat jij nu gaat ondernemen daar heb je uiteindelijk allemaal veel meer aan.. Succes meis,

x Cherish

• 01 Augustus 2005 - 16:44

Michiel:

Hey Bar,

Je weet het maak van alle verhalen die je nu schrijft een boek met de titel 'Barbara viviendo la vida loca en Mechico!' Dan breng ik het voor een kleine vergoeding op de markt ;). Dan kunnen alle toekomstige studenten jouw boek gebruiken als gids.

• 02 Augustus 2005 - 09:51

Jose:

He hete mexicaanse kip van me!!! Ik ben blij dat het allemaal goed gaat met je, natuurlijk had ik ook niet anders van je verwacht. Echt heel tof die sterke verhalen vna je, ik heb natuurlijk altijd al geweten dat jij daar veel beter in ben t dan ik!! Doe voorzicht kip dikke kus Jose

• 02 Augustus 2005 - 15:28

Mieke:

Hey Bar!
    Ik ben blij dat je weer naar de wc kunt hihi! Als het hier al mee begint dan ben ik heel erg benieuwd naar je andere verhalen!!
    liefs Mieke