Guadalajara & Puerto Vallarta
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
17 November 2005 | Mexico, Guadalajara
Hallo allemaal,
Nou ik heb weer aardig wat meegemaakt hoor, de afgelopen week(en). Ten eerste natuurlijk de tentamens, die allemaal wel weer goed verlopen zijn. De één was wat moeilijker dan de andere, maar ik heb ook deze missie weer volbracht.
Toen besloot ik in m´n onderbewustzijn dat het weer eens hoog tijd was om iets verschrikkelijks doms te doen (het was alweer zo lang geleden), dus heb ik woensdagavond toen ik ging pinnen m´n pinpas in de automaat laten zitten... En daar kwam ik natuurlijk pas de volgende ochtend achter. Natuurlijk meteen m´n bankpas geblokkeerd enzo, maar ja, nu heb ik dus één pinpas minder (gelukkig heb ik er 2!). Toen ik donderdag een politierapport wilde gaan opmaken voor de verzekering, blijkt na zo´n 10 keer van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, dat dat hier niet door de politie gedaan wordt, maar door iemand op het justitiële gemeentehuis ofzo. Maar ja, dat was nu al gesloten en aangezien ik donderdagavond voor ongeveer een week weg zou gaan, kon ik naar dat ´politierapport´ voorlopig even fluiten. :-(
Donderdagavond (tijdens de spits, we kiezen altijd de beste tijdstippen), gingen Chrissy en ik op weg naar Guadalajara. Maar niet te vergeten, natuurlijk eerst het hele bus/metro verhaal weer. Ik heb nog nooit zo´n volle metro gezien, je werd letterlijk staande gehouden door andere mensen, het leek wel de entree voor een uitverkocht Robbie Williams concert. Ik vond het dan ook niet zo verbazend dat ik na een paar haltes vreemde mannenhanden op plekjes voelde waar ze niet thuishoorden. Maar ja, wat doe je als je je niet eens om kan keren met een 15kg zwaar backpack op je rug en je niet eens je eigen armen kan bewegen. :-( Gelukkig kwam ook aan dat onprettige gefriemel een einde. Ik snap nou ook meteen waarom er aparte ruimtes zijn voor vrouwen en kinderen op de metrostations en in de metro zelf!
Goed, vrijdagochtend rond 5.00u ´s ochtends op het busstation in Guadalajara aangekomen en we werden gelukkig opgehaald door Juan Pablo. Bij hem thuis meteen in slaap gevallen, want de 7-uur durende busreis was een ramp, o.a. vanwege de airco die op standje Antarctica stond. ´s Middags zijn Chrissy en ik er samen op uit getrokken om de stad te verkennen, want Juan Pablo moest werken. Het is een grote, maar mooie stad. Het schijnt de grootste stad van Mexico te zijn, na Mexico City. ´s Avonds zijn we met Juan Pablo en zijn neefje Oscar wezen stappen in Gay-Paradise (er lopen in bepaalde delen van Guadalajara meer homo´s dan hetero´s rond). Het was erg gezellig en we hebben zeer veel lol gehad! :-)
Zaterdag uitgeslapen en ´s middags eerst wat wezen eten in een deelgemeente van Guadalajara, Tlaquepaque genaamd (ja, ik heb het ook niet verzonnen). Daarna beetje rondgereden en de stad verkend. ´s Avonds weer wezen stappen, dit keer in het centrum van Zapopan (ook een deelgemeente). Verder niet zo veel boeiends gedaan voor zover ik me kan herinneren.
Zondag wéér veel te lang uitgeslapen en daarna garnalencocktails gegeten en richting Tequila... dit is de stad waar officieel de mexicaanse Tequila vandaan komt. Net zoals Champagne in Frankrijk mag er ook in Mexico maar in een paar staten/gemeente Tequila gemaakt worden die het officiele Tequila-etiquet mag dragen. Hier hebben we een rondleiding gehad door een Tequila-fabriek en natuurlijk moesten we ook proeven! ;-) Één van de versies was 55 % alcohol en zo smaakte het ook, als dat niet reinigend gewerkt heeft, weet ik het ook niet meer. ´s Avonds hebben we het meer van Chapala bezocht (een groot meer) en daarna nog heel kort een ander plaatsje waarvan ik de naam niet meer weet.
Maandag vonden we dat het eens tijd werd om richting het strand te gaan, dus hebben we onze vrienden in Guadalajara gedag gezegd en zijn we op de bus naar Puerto Vallarta gestapt. Als we een paar weken geleden gegaan waren, waren we waarschijnlijk Paris Hilton en d´r chihuahua Tinkerbell nog tegen gekomen. Nu waren er alleen maar oude (waarschijnlijk ook rijke) niet-al-te-slimme Amerikanen. Dat laatste baseer ik op eigen bevindingen door ervaringen met deze stereotype groep mensen. Maar daarnaast was het lekker relaxen op het strand en daar waren we wel aan toe! Het was al weer een behoorlijke tijd geleden dat we zee en zand hadden gezien en aangezien de temperaturen in Mexico City ´s avonds ook naar de 8 - 11°C dalen, was het wel weer even lekker. En we hadden het ook wel veer verdiend na opnieuw een ´wereldreis´ van ong. 7 uur van Guadalajara naar Puerto Vallarta.
Dinsdag zijn we hier ook nog gebleven en woensdag hebben we uitgecheckt en gingen we op weg naar een ander strand. We hebben een lift gekregen van een vriendelijke Mexicaan naar een plaatsje San Francisco (of San Pancho) genaamd, waar het strand 10x mooier was dan in Puerto Vallarta. Dit strandje was ook gelukkig door nog niet zo veel mensen ontdenkt en dus hadden we bijna een privéstrand... prachtig mooi!
We hadden hier graag willen blijven overnachten, maar de paar hotels die er waren, rekenden de hoofdprijs en hadden natuurlijk alleen nog maar de suites over, dus ook ´s avonds hebben we weer een lift gekregen van een vriendelijke Mexicaan. Dit keer op richting Tepic, zo´n 2 uur verderop. Tepic is de hoofdstad van de staat Nayarit en er is erg weinig te zien, dus hebben we meteen maar de bus terug genomen naar Mexico City, die maarliefst 12 uur (!!!!) duurde. :-( Vanochtend teruggekomen in Mexico City en na 1,5 uur metro/bus weer lekker thuis. Eindelijk een douche, want ik had nog steeds m´n bikini aan en het zand zat nog in m´n oren, aangezien we in San Pancho geen enkele mogelijkheid hadden om ons om te kleden of te douchen.
Dus vandaag is het alweer donderdag en heb ik al weer weekend... hahaha. :-) Volgende week(en) nog een paar klasjes en hier en daar een examen en als het goed is ben ik dan over 2 weekjes klaar. Ik weet het niet precies, want het officiële schema van school is onbegrijpelijk en daar komt nog bij dat de meerderheid van de docenten zich daar niet aan houdt, zodat we eerder klaar zijn. Dus wanneer nou precies m´n laatste les/examen is weet ik niet, maar zo ergens rond 1 december. En dan ga ik m´n spulletjes pakken en er alleen op uit. Christina is al eerder klaar (ze heeft alleen spaans-examen) en gaat volgende week donderdag al de pad op.
Ik hou jullie wel weer op de hoogte van eventuele spannende avonturen! ;-)
Liefs,
Barbara
P.S. –jes:
Arjen; alvast een hele fijne verjaardag zaterdag! Hoop dat je dit keer iets anders krijgt dan een looprek... ;-) haha
Pa & ma; ik ben vrijdagmiddag thuis, dus jullie kunnen evt. bellen (zo rond 20.00-21.00u NL).
Juud; veel plezier met het eten / verjaardagsfeest. Eet (snoep) jullie buikjes maar lekker vol!
Ar, Daan, Pat, Han en Oc; hoe was Egypte? Hebben jullie nog een kamelenrace gedaan?
Ik hou jullie wel weer op de hoogte van eventuele spannende avonturen! ;-)
Liefs,
Barbara
P.S. –jes:
17 November 2005 - 21:47
Mieke:
Haai Bar! Echt vers van de pers lees ik dit net!! Wat heb je toch weer grappige verhalen. liefs mieke -
17 November 2005 - 23:52
Dominique:
Hahaha je reactie op de metro in DF is precies dezelfde als de mijne was. Je leert heel snel waarom er tijdens spitsuren aparte wagons zijn voor vrouwen en kinderen.
Veel plezier nog!! -
18 November 2005 - 07:33
Manja:
Bar af en toe ben ik echt wel een beetje jaloers als ik die verhalen lees. Wat een super land is Mexico. Moet ik ook maar eens naar toe! Heb je al leuke plannen gemaakt voor je rondreis? (al lijkt het alsof je het hele land al hebt gezien :-)) Ik ben echt heel benieuwd waar je straks naartoe gaat. Ik dacht dinsdagochtend nog van: he waar is Bar's verhaaltje? Het is echt super leuk om te lezen wat je allemaal doet en vooral wanneer ik weer aan mijn werkdag begin is dat wel een goed begin van de dag ;-). xxx Manja -
18 November 2005 - 08:57
Judith:
Hola chica! Leuk verhaal weer!! Echt cool al die reisjes, dat heet maximaal genieten van je uitwisseling:-) We zullen zaterdag ook een drankje namens jou drinken! Tot snel (time flies..) Beso! -
18 November 2005 - 09:24
Esther:
Ha meis! Wat een mooie foto's! Paradijsje daar zo te zien. Geniet ervan! liefs Esther -
18 November 2005 - 11:56
Leil:
nou zo te lezen heb je het nog steeds erg naar je zin...geniet er maar van want voor je het weet zit je weer in die koude kikkerland.
xx leil -
22 November 2005 - 12:37
Anna:
Hoi bar, ik ben blij dat je je tentames goed hebt gemaakt.En ook dat je het zo naar je zin hebt. Al die avonturen! Ik kom net terug uit engeland en heb niets bijzonders meegemaakt.
Je foto's zijn erg mooi. Je zal straks een mooi boek kunnen maken.
Wanneer ben je nou klaar met school?
Want ik mis je wel hoor!
Hier gebeurt heel weinig, ben begonnen met dansles, stijldansen.(Komt misschien nog wel van pas in de Baja)Wel heel leuk. verder niets nieuws.
Tot snel, en geniet er van.
X Anna -
23 November 2005 - 08:56
Michiel:
HHHMMMMM..... Tequila.... AARRGGHH en een nette Moonboot heb je aan, op de foto.
Veel plezier nog verder. Spreek je snel weer.
Liefs Michiel -
26 November 2005 - 15:49
Lolpopje:
Hoi Babs,
Het heeft even geduurd maar eindelijk een computer gevonden. Mijn computer is kapot en kon daarom niks van mij laten horen. Natuurlijk mis ik je enorm en de verhalen die je schrijft. Zodra mijn computer het weer doet stuur ik je een emailtje om te vertellen hoe het hier in Nederland gaat. Veel plezier nog.
Dikke kus,
Danielle