El Rollo & Six Flags Mexico
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
26 September 2005 | Mexico, Mexico-stad
Hallo allemaal,
Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe aflevering van “de spannende verhalen van Barbara in Mexico”. Afgelopen week begon goed met een verjaardagsfeestje op woensdagavond. Na eerst een film te hebben gekeken hadden Chrissy en ik eigenlijk niet zo veel zin meer om nog te gaan (om 22.30), mede vanwege het feit dat zij er de volgende dag al weer om 6.00u uit moest om de 1e bus naar school te nemen. Maar toch maar gegaan en het was erg gezellig. We hebben weer gelachen om de mensen die hele grappige dingen gaan doen als ze het een en ander aan alcohol hebben geconsumeerd. En rond 3.00u waren we alweer thuis, dus nog tijd zat voor een dutje.
(Voor alle bezorgde lezers die onderhand denken dat ik serieus naar de AA moet bij thuiskomst: het waren dit keer voor mij alleen een paar Corona’ tjes, géén Tequila, géén Bacardi, het was immers een doordeweekse dag!).
Donderdag weer een saaie schooldag, nix bijzonders gedaan.
Vrijdag zijn we ´s middags met een groepje vrienden de stad in gegaan om het shop- en uitgaansleven in het centrum een beetje te verkennen in “Colonia La Condesa”. Natuurlijk kwam het niet in ons hoofd op om buiten de spits om de stad in te gaan, dus na ong. 45min in de bus, 10min in de metro (ook weer een nieuwe ervaring trouwens) en nog eens zo´n 15min in taxi waren we eindelijk op de plaats van bestemming. Toen zijn we eerst wat gaan eten en daarna hebben we eigenlijk het shoppen overgeslagen, want we waren met z´n 8-en ofzo, dus dat is niet echt handig. Vandaar dat we maar meteen één van de vele bars in zijn gedoken. Aangezien we behoorlijk vroeg naar binnen gingen, voelden de meesten hem al aardig zitten zo rond 22.00u, dus we hebben het maar niet te laat gemaakt. Ik was BOB (zonder auto), want met al dat lekkere en vette (!) eten moet ik een beetje op m´n figuurtje letten en we weten allemaal dat alcohol niet zo´n positieve invloed heeft op de lijn. Dus, Arjen, misschien kom ik toch zonder ´overbagage´ terug! ;-)
Bovendien hadden we besloten om zaterdagochtend vroeg op te staan om naar , “El Rollo” te gaan. Dit is een soort aqua-park met allerlei glijbanen en golfslagbad en stroomversnellingen enz. Soort Tikibad maar dan in het groot en in de open lucht. De reis ernaartoe was al een ervaring op zich... een echte road trip. We gingen met z´n 4-en (Chrissy, Paolo, Juan Pablo en ik) in Juan Pablo´s auto en niemand wist precies waar het was en hoe er te komen. We wisten alleen dat het in de buurt van Cuernavaca zou zijn, wat op ongeveer 2,5 uur afstand van Mexico City is. Maar met vragen kom je een heel eind en tot onze verbazing kwamen we in de ´middle of nowhere´ nog bij het goede aqua-park terecht ook. Het was heerlijk weer en we hebben bijna alle attracties uitgeprobeerd. Op ééntje na, want als vrouw (alleen als vrouw) moest je tekenen dat je niemand verantwoordelijk stelde, mocht je achteraf problemen krijgen. Het bleek namelijk zo te zijn dat vanwege de stijlheid en de snelheid van de glijbaan, de druk op de baarmoeder bij het in aanraking komen met het water zou kunnen leiden tot in het ergste geval onvruchtbaarheid. Dat risico vond ik toch ietsje te groot, dus die glijbaan heb ik maar overgeslagen, maar verder hebben we wel onwijs veel lol gehad.
Op de terugreis zijn we nog ff gestopt in Cuernavaca en hebben daar een beetje rondgewandeld. Het lijkt me een rustige, gezellige stad, maar aangezien het al behoorlijk donker was en we eigenlijk alleen in het centrale park geweest zijn, kan ik er niet heel veel over zeggen. Ze hebben wel heel veel lekkere snoep-/ etenswaren. In allerlei standjes in het park maken ze lekkere dingen, zoals gebakken banaan met chocoladesaus, pannekoeken, maiskolven, churros (ben ik inmiddels verslaafd aan), hot dogs, met-chocola-bedekte-appels, schepijs, enz. (tot zover dus met dat “dieet” van me). Het leek me een leuke stad, dus wie weet ga ik er nog een keertje naar terug.
Zondag hadden we ook weer iets niet-cultureels op de agenda staan: Six Flags! Weer vroeg eruit (nog moe van alle waterpret van de dag ervoor) en de auto in voor een nieuwe road trip. Dit keer met z´n 6-en (de 2 extra waren Execatl en Gustavo) en een iets kortere trip van maar ong. 30min. Six Flags Mexico is bijna hetzelfde als die in Flevoland, alleen heten de attracties anders. Zo hebben ze hier geen Goliath, maar de superman en weet ik wat nog meer, maar de rit is ongeveer hetzelfde... supercool (chingón!) dus! We zijn ook nog in een soort wildwaterbaan geweest, waarvan men zei dat je er niet echt nat van zou worden... we kwamen er dus helemaal doorweekt uit, tot aan m´n sokken en ondergoed. Gelukkig was het ook vandaag tot 17.00u heerlijk weer met zon en al, dus ik hoop niet dat ik er een verkoudheid aan over gehouden heb. Om 17.00 (toen we net voor de laatste keer de Superman (Goliath) in wilden begon het keihard te regenen en de druppels kwamen aan als hagelstenen. We waren de laatsten en daarna werd de attractie stilgezet, dus toen zijn we maar langzaamaan naar huis toe gegaan. Eigenlijk zou Heineken die Honcho´s hier ook moeten verkopen, zou serieus goede business zijn! Het ene moment kan je je ermee afdrogen als je zeiknat uit de wildwaterbaan komt en een paar uur later kan je hem als poncho gebruiken als het begint te stortregenen. Een veel voorkomend verhaal in Mexico City.
Al met al weer een energiek en uitdagend weekend gehad, iets anders dan steden en stranden bezoeken, maar net zo leuk en gezellig. Ben alleen wel helemaal kapot nu en moet zoals gewoonlijk nog aan m´n huiswerk voor vanavond beginnen. Tot de volgende keer allemaal!
Liefs,
Barbara
P.S. Tante Corrie; ik hoop dat u een leuke tijd heeft gehad in Nederland en alvast een goede reis terug naar Australië.
Donderdag weer een saaie schooldag, nix bijzonders gedaan.
Liefs,
Barbara
26 September 2005 - 18:21
Cherish:
He bar, kun je dat mooie weer misschien een beetje mijn kant opsturen? Ik ziet nu namelijk in Torremolinos en het mooie weer laat al een paar dagen op zich wachten.. x Cherish -
27 September 2005 - 08:23
Judith:
Had ik die Honcho toch echt aan je moeten geven....Kan m wel opsturen:-) -
27 September 2005 - 14:37
Mieke:
Hoi hoi Bar, wat een lekkere hapjes allemaal! Maar wat zijn churros?! Ik ga het wel even bij google opzoeken... misschien kan ik het dan zelf een keer plukken/bakken/mixxen?? Kus! mieke -
01 Oktober 2005 - 16:57
Linda:
Hoi Bar,
Eindelijk doet mijn computer het weer, en kan ik je leuke verhalen zelf eens lezen. Geweldig allemaal. X Lin